پارچه فاستونی نوعی پارچه ترکیب پشم ترویرا است که بهخصوص در تهیه شلوار و کت و شلوار مورد استفاده قرار میگیرد. دانستن مهمترین نکات مرتبط با تاریخچه و خصوصیات این پارچه به شما در خرید و انتخاب آگاهانهتر بسیار کمک خواهد کرد. پس در ادامه مقالهی پنج نکته طلایی درباره پارچه فاستونی که باید بدانید! با بازاربزازی همراه باشید.
1- اولین پارچههای فاستونی کجا بافته شدند؟
نکته طلایی درباره پارچه فاستونی که باید بدانید این است که، انقلاب صنعتی در انگلستان و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا ارتباط مستقیم با صنایع ریسندگی و بافندگی در این کشورها داشت. مکانیزه شدن صنایع و تولید بیشتر و سریعتر محصولات، دنیایی متنوع از کالاها را پدید آورد. تولید این محصولات تنها مدیون ماشینآلات کارخانهها نبود. ارائه مواد اولیه مرغوبتر و یک دستتر از دیگر عوامل مهم پیشرفت بشر گردیدند.
در این سالها نسلهای جدیدی از گوسفندان وارد انگلستان شدند که در مراتعی محصور پرورش یافته بودند. این گوسفندان از هر علف یا خوردنی که سر راهشان قرار میگرفت تغذیه نمیکردند و به همین سبب پشمهای بهتری داشتند. چرا درعلفهای یک دست مراتع سرسبز، گوسفندان را صاحب پشمهای بلندتر و یک دستتری کرد. پشمهایی که جایگاه مهمی در صنعت نساجی پیدا کردند.
از سوی دیگر جمعیت زیادی از بافندگان فلاندری که به انگلستان مهاجرت کرده بودند در نورفلوک ساکن شدند و بهزودی این روستا و منطقه ورستد به بافندگی شهرت یافتند. اولین نسل پارچههای فاستونی بافته شدند. بههمین سبب ایو پارچه و”رستد وول” یا “فاستونی” نام گرفت و بسیار محبوبیت یافت.
2- پارچه فاستونی چیست؟
سوالی که برای بعضی از افراد پیش میآید این است که آیا منظور از پارچه فاستونی همان پارچه پشمی است؟ پاسخ منفی است! نکته طلایی درباره پارچه فاستونی که باید بدانید:
پارچه پشمی و فاستونی هر دو از الیاف پشم طبیعی تهیه میشوند اما پارچه فاستونی که دارای درصدی از الیاف مصنوعی نیز هست و فرآیند تولید پیچیدهای را طی میکند؛ بادوامتر، ظریفتر و نرم است. برای تصور بهتر این پارچه، یک کت و شلوار شیک و خوشدوخت را در ذهن مجسم کنید. پارچه پشمی کرکیتر و زبرتر است و برای تصور بهتر آن میتوانید یک بلوز یا ژاکت بافتنی را در ذهن مجسم کنید.
پارچه فاستونی ظریفتر است اما بافت محکمتر و فشردهتری دارد که از نفوذ آب و باد بهتر جلوگیری میکند. در حالیکه پارچه پشمی منافذ بزرگتری دارد و با نگهداشتن هوا در بین الیاف و منافذ خود با ایجاد یک عایق حرارتی خوب، بدن شما را در مقابل سرما بهتر حفظ میکند.
تفاوت مهم دیگر در دوام این دو پارچه است. پارچه فاستونی بسیار مقاومتر و بادوامتر از پارچه پشمی است. فاستونی تا مدتهای طولانی شکل طبیعی خود را حفظ میکند. جای آرنج یا زانو روی آن نمیماند. بهواسطه خاصیت طبیعی الیاف پشم بهراحتی از چروک بر میگردد و اتوپذیری بسیار بالایی دارد. خوشدوخت و خوشایست است و بههمین دلیل در تمام دنیا برای دوخت کت و شلوار رسمی مورد استفاده قرار میگیرد. اما پارچه پشمی بهراحتی جا میاندازد و چروک میشود. شاید تنها یکبار پوشیدن بلوز یا شلوار پشمی برای باقی ماندن جای زانو یا آرنج روی آن کافی باشد.
٣- پارچه فاستونی چگونه بافته میشود؟
اگر گوسفندی را از نزدیک دیده باشید حتما متوجه فرفری و در هم تنیدهگی پشم بدن این حیوان شدهاید. حالا سوال این است که این تارهای فرفری چگونه صاف میشوند و پارچهای لطیف بهوجود میآورند؟
در بین تارهای پشم هم تارهای بلند وجود دارند هم تارهای کوتاه. برای همسان شدن این رشتهها و مرتب کنار هم قرارگیری آنها ابتدا الیاف پشم “زده میشوند”. زدن پشم کاری مکانیکی است که به باز کردن و مرتب کردن الیاف پشم کمک میکند. این کار درست شبیه شانهزدن تارهای پشم با شانههای بسیار محکم است. در گذشته این کار توسط ماشینی انجام میشد که از نوعی گیاه خارمانند استفاده میکرد. بههمین جهت به آن ماشین خارزن میگفتند.
بعد از زدن پشم آن را توسط دستگاه شانهزن، شانه میکنند. این کار باعث جدایش رشتههای بسیار کوتاه پشم میشود. این رشتههای کوتاه دور ریخته نمیشوند بلکه در تولید پارچههای پشمی مورد استفاده قرار میگیرند. سپس این رشتهها از دستگاهی عبور میکنند که الیاف را میکشد و چند لا میکند. این کار رشتهها را به شکل موازی تراز میکند. در نهایت دستهای از رشتههای بدون پیچخوردگی بهوجود میآید که به آنها سیلور یا تابیده نشده میگویند.
سپس این رشتهها به هم تابیده میشوند. لازم به ذکر است که تارهای ترویرا طی فرآیندهای مخصوص به خود آمادهسازی میشوند و همراه تارهای پشم به هم تابیده میشوند و نخ فاستونی را بهوجود میآورند.
ریسندگی -> بافندگی
حالا این نخ وارد مرحله بافت میشود و به اصطلاح از مرحله ریسندگی به بافندگی وارد میشویم.
رنگرزی الیاف دنیای دیگری برای خود دارد که الیاف با گذراندن آن رنگهای متنوع دنیای فاستونی را شکل میدهند. بافت پارچه فاستونی پروسهای تخصصی، طولانی و متنوع است که در گزارشی کوتاه از کارخانه مطهری آن را برای شما به تصویر کشیدیم. مراحل شستوشو، تکمیل (فینیش) و کنترل کیفی مراحل مهم دیگری هستند که ضامن کیفیت و دوام پارچههای فاستونی هستند.
همین مرور کوتاه روند تولید طولانی، تخصصی و زمانبر پارچه فاستونی علاوه بر کیفیت و قیمت بالای مواد اولیه مرغوب آن دلیل گرانتر بودن این پارچه نسبت به پارچههای پشمی و الیاف مصنوعی را به خوبی روشن میکند.
۴- مزایای پارچه فاستونی
الیاف پشم با نگهداشتن مولکولهای هوا بین منافذ خود عایقی طبیعی برای پوست بدن بهوجود میآورند که در تابستان مانع از نفوذ گرما و در زمستان مانع نفوذ سرما میشوند. از طرف دیگر همین مولکولهای هوا به پوست امکان تنفس میدهند و بههمین دلیل احساس راحتی زیادی در شخص بهوجود میآورند. برعکس برخی الیاف مصنوعی بیکیفیت که به پوست اجازه تنفس نمیدهند و در تابستان گرم و در زمستان سرد هستند.
پارچههای فاستونی بادوام و باکیفیت هستند. در اثر شستوشو کیفیت رنگ، بافت و شکل خود را از دست نمیدهند. در اثر استفاده پرز نمیدهند و جا نمیاندازند. خوشدوخت و خوشایست هستند و لباسی بسیار زیبا و خوشاستیل برای شما بهارمغان میآورند.
اتوپذیری بالا و برگشتپذیری عالی از چروک از دیگر نقاط قوت پارچههای فاستونی است. نخ فاستونی در طی فرآیند تولید مراحل مختلف دمایی را طی میکند و بههمین سبب پارچه فاستونی تنها با آویزان ماندن از چروک برمیگردد، به خوبی اتو میشود و در اثر شستوشو و استفاده زود چروک نمیشود.
خط اتوی شلوار فاستونی شما تقریبا هرگز از بین نمیرود. با دمای متوسط اتو به خوبی صاف و یکدست میشود و پارچهای ایدهآل برای لباسهای اداری متحدالشکل و کت و شلوار و کت و دامنها یا مانتوهایی است که میخواهید در جلسات و مهمانیهای طولانی بر تن کنید اما از سنگینی، گرمی و چروک شدن آن عذاب نکشید. پارچه فاستونی لطیف، ظریف، سازگار با دمای محیط و خوشاتو است و بسیاری از افراد که میخواهند در محل کار شیک و زیبا لباس بر تن کنند از این پارچه برای کت و شلوار یا مانتو خود استفاده میکنند.
۵- استفاده از پارچه فاستونی در صنعت مد
کیفیت پارچه فاستونی از ابتدا آن را محبوب مشکل پسندان جامعه کرد. این پارچه در تمام دنیا پارچهی اصلی کت و شلوار رسمی آقایان است. دوام، کیفیت بافت و رنگ، اتوپذیری خوب، برگشتپذیری عالی از چروک، ایست زیبا به هنگام دوخت و تنوع طرح و رنگهای زیبا موجب شد معروفترین و بهترین پارچه برای دوخت کت و شلوار رسمی آقایان باشد. این کت و شلوارها یا شلوارهای تک فاستونی یا مانتوهای فاستونی را از لباس هر روزهی کارمندان شرکتها و بانکها و کسبه تا لباس رسمی دامادها یا در میهمانیها و جلسات کاری و فستیوالهای هنری و فرشهای قرمز جشنوارهها، همه جا میبینید.
تولیدکنندگان بزرگی در دنیا با قیمتهای بسیار بالا به تولید کت و شلوار مشغول هستند و گروه بزرگی از طراحان و خیاطان در این صنعت مشغول به کارند.
کلام آخر
دانستن نکات طلایی درباره پارچه فاستونی به شما کمک میکند انتخابی هوشمندانه و آگاهانه داشته باشید. انسان امروزی هم برای وقت خود ارزشی بسیار قائل است چرا که به اهمیت هر ثانیه از زندگی خود پی برده است و هم برای درآمد خود ارزش بسیاری قائل است و سعی میکند با انتخاب درست و خرید باکیفیت بهترین بهره را از ماحصل دسترنج خود ببرد.
ما در بازاربزازی با ارائهی انواع پارچه فاستونی دست اول تولیدکنندگان برتر داخلی نظیر پارچه دیپلمات، پارچه فاستونی جودون، پارچه فاستونی چهارخانه، پارچه فاستونی ساده، پارچه فاستونی سوزنی، پارچه فاستونی فیلافیل خیال شما را از بابت قیمت، کیفیت و اصالت محصولات خود راحت کردهایم تا با سرعت خریدی باکیفیت انجام دهید و بهترین سود را از زمان و خرید خود ببرید.
حس خاص متفاوت بودن را با ما تجربه کنید…
شیک پوش باشید 😊