مقدمه

به فرآیند کامل شدن تولید پارچه پس از تولید خام یا اولیه پارچه، اصطلاحا تکمیل می‌گویند. در عملیات تکمیل، پارچه تحت اعمال شیمیایی و مکانیکی قرار می‌گیرد و علاوه بر این که ارزش تجاری آن بالاتر می‌رود، مشتری پسندتر نیز می‌شود.

 

منظور از خام پارچه و تکمیل چیست؟

شاید شنیده باشید که گاهی می‌گویند خام پارچه در فلان کارخانه تولید، و رنگ‌رزی یا چاپ و تکمیل آن در فلان شرکت صورت گرفته است. مفهوم خام پارچه یا تکمیل، شاید برای بعضی از افراد مبهم باشد.

اکثر پارچه‌ها ابتدا با الیاف مختلف بافته می‌شوند که به بافت پارچه با الیاف مختلف تولید خام پارچه می‌گویند.

خام پارچه سپس به رنگ‌رزی یا واحد چاپ ارسال می‌شود. تولیدکننده بسته به جنس پارچه، مورد مصرف آن و طرح مورد نظر اقدام به چاپ طرح یا رنگ‌رزی پارچه می‌کند که مبحثی مفصل و متنوع است و باید جداگانه به آن پرداخت.

برخی پارچه‌ها مانند پارچه‌های فاستونی از نخ‌های رنگی تولید می‌شوند. یعنی الیاف نخ در مرحله ریسندگی رنگ می‌شوند و سپس وارد مرحله بافت می‌گردند. این فرآیند باعث تثبیت رنگ بهتر پارچه می‌شود. پارچه‌هایی که از نخ‌های رنگی تولید می‌شوند ثبات و کیفیت رنگ بیشتری دارند.

پس از تکمیل فرآیند بافت پارچه‌ها وارد مراحل تکمیل می‌شوند. به فرآیند تکامل تولید پارچه پس از تولید خام، اصطلاحا تکمیل می‌گویند.

 

 

 

تکمیل پارچه چیست؟

منظور از «تکمیل» (Finishing) در نساجی، مجموعه عملیات و مراحل انجام شده بر روی فرآورده نساجی با هدف بالا بردن کیفیت و مرغوبیت آن می‌باشد. در تولید فرآورده‌های نساجی، تکمیل به تمام مراحلی اطلاق می‌شود که نخ، پارچه و منسوجات طی می‌کنند تا ظاهری بهتر، کارایی بی‌نقص و زیر دستی لطیف و متناسب داشته باشند.

 

 

 

اهمیت تکمیل پارچه:

در صنعت نساجی و پوشاک، تکمیل بر روی پارچه به منظور افزایش درخشندگی، نرمی، زیبایی، ثبات کیفیت، اتوپذیری، آبرفت‌گیری، پرزگیری و نظایر آن صورت می‌گیرد.

در بعضی موارد مقاوم کردن پارچه در برابر آتش، آب و برخی حشرات از دیگر اهداف تکمیل کالای نساجی است.

تکمیل کالای نساجی در مراحل مختلف تولید پارچه انجام می‌شود. این مراحل ممکن است پس از بافندگی پارچه و یا پس از رنگ‌رزی و چاپ رخ دهد. به‌همین منظور تکمیل کالای نساجی توسط مهندسین این صنعت در تقسیم‌بندی‌های مختلفی تعریف می‌شود.

 

به طور کلی نوع تکمیل بر روی منسوجات بستگی به مورد مصرف آن‌ها دارد.

در عملیات تکمیل، پارچه تحت اعمال شیمیایی و مکانیکی قرار می‌گیرد و علاوه بر این که ارزش تجاری آن بالاتر می‌رود، مشتری پسندتر نیز می‌شود. پارچه‌ها با توجه به نوع و جنس‌شان، از عملیات خاص تکمیلی برخوردار می‌باشند. پارچه‌های با جنس الیاف گیاهی، حیوانی و یا مصنوعی هر کدام عملیات تکمیلی خاص خود را می‌طلبند.

 

روش‌های تکمیل به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:

1_ روش‌های فیزیکی

2_ روش‌های شیمیایی

3_ روش‌های شیمیایی و فیزیکی

 

انواع تکمیل نیز به سه دسته تقسیم می‌شود: 

۱) تکمیل موقت یا ناپایدار مانند اتو زدن و نرم کردن

۲) تکمیل دائم مانند نمدی کردن و خارزدن

۳) تکمیل ثابت مانند پلیمریزه کردن منومری در سطح کالا

پارچه‌های فاستونی پس از تولید در چند مرحله با ماشین‌آلات صنعتی شسته و اتو می‌شوند تا الیاف آن‌ها طول ثابت بیابد و در اثر اتوکشی و استفاده، پارچه شکل و ایستایی خود را از دست ندهد.

در مراحل بعدی دستگاه‌های خار زن و پرزگیر سطح پارچه را صاف، لطیف و صیقلی می‌کنند تا پارچه با بهترین کیفیت و ظاهر و ثبات روانه بازار شود. علت اصلی کیفیت بالای پارچه‌های فاستونی و ایست خوب آن‌ها در دوخت پس از استفاده از الیاف پشم طبیعی و الیاف مرغوب ترویرا، همین تکمیل خوب و کنترل کیفی بالای این پارچه‌ها است.


بازاربزازی مرجع تخصصی فروش پارچه با بهترین برندهای فاستونی 

بازاربزازی با ارائه دست اول محصولات برندهای برتر ایرانی با ضمانت اصالت، کیفیت و قیمت، این امکان را برای شما فراهم کرده است تا در کمترین زمان، با بررسی و مقایسه، محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید و درب منزل یا محل مورد نظر خود دریافت نمایید.
ما در بازاربزازی به عنوان سفارش‌دهنده عمده به کارخانجات تولید کننده، طرح‌های خاص و منحصر به فرد سفارش خود را در اختیار مشتریان عزیز قرار می‌دهیم و با ارائه قیمت پایه بازار در بخش عمده و خرده‌فروشی به تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، امکان خرید عمده و خرده را به طور هم‌زمان فراهم نمودیم.

https://bazarbazazi.com/
راه‌های ارتباطی ما:
02155611578
09901783260

از شنبه تا چهارشنبه 9 الی 18 و پنجشنبه‌ها 9 الی 14 آماده ارسال سفارشات شما هستیم.
پیج اينستاگرام ما @bazar_bazazi تمامی ساعات روز و ایام تعطیل آماده پاسخگویی و دریافت سفارشات است.
حس خاص متفاوت بودن را با ما تجربه کنید…

بازاربزازی

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]