مقدمه

روش قیمت‌دهی پارچه‌های ایرانی و پارچه‌های خارجی در بازار پارچه بر چه اساس است؟. در ادامه با مقاله روش قیمت‌دهی در بازار پارچه همراه بازاربزازی باشید تا با روش‌های قیمت‌دهی در بازار پارچه ایران آشنا شوید.

 

منظور از روش قیمت‌دهی چیست؟

 

روش قیمت دهی در بازار پارچه

 

همانطور که می‌دانید پارچه محصولی به اصطلاح پیوسته است و به شکل دانه‌ای یا دسته‌ای اندازه‌گیری نمی‌شود. پارچه‌ها به شکل پیوسته بافته و تولید می‌شوند و در متراژهای مشخص دور توپ یا طاقه پارچه پیچیده می‌شوند و به در خواست مشتری و اندازه مورد نیاز او برش می‌خورند و در اختیار مشتری قرار می‌گیرند. پس باید قیمت پارچه بر اساس واحد اندازه‌گیری طول بیان شود تا مشتری بتواند مبلغ مورد نیاز برای مقدار پارچه انتخابی خود را محاسبه و پرداخت نماید.

در بازار همیشه روش قیمت‌دهی، بر حسب قیمت یک متر و یا یک یارد از طول پارچه است. قیمت‌دهی پارچه‌های ایرانی بر حسب متر و پارچه‌های خارجی برحسب یارد است. پس زمانی که مشتری قیمت پارچه را می‌پرسد خواهان دانستن قیمت واحد طول پارچه است و فروشنده نیز قیمت واحد طول پارچه را به شما می‌گوید که در ایران این واحد یک متر است.

 

روش قیمت‌دهی عمده فروشی پارچه

کارخانجات نساجی و عمده‌فروشان پارچه نیز به‌همین صورت به مشتری قیمت می‌دهند. با توجه به این که متراژ طاقه پارچه‌ها متفاوت است. به جای پرسش درباره قیمت هر توپ پارچه، نرخ هر واحد طول را از فروشنده یا کارخانه سوال کنید که در ایران و در مورد پارچه‌های ایرانی منظور قیمت یک متر از پارچه است.

حتما به این نکته توجه داشته باشید که قیمت فروش متری و عمده بسیار متفاوت است. از آنجا که در خرید عمده مشتری به صورت عدلی و طاقه‌ای اقدام به خرید می‌کند. عمده‌فروش یا بنکدار پارچه قیمتی پایین‌تر از قیمت خرده‌فروشی را در اختیار مشتری قرار می‌دهند. به این ترتیب تولید پوشاک آماده برای تولیدکنندگان پوشاک مقرون به‌صرفه می‌شود و توجیه اقتصادی پیدا می‌کند.

 

روش قیمت دهی در بازار پارچه

 

یک نکته

بعضی از مشتری‌ها به اشتباه تصور می‌کنند که قیمتی که فروشنده می‌گوید، بر حسب یک مترمربع است. اما همانطور که گفته شد، هر پارچه‌ای عرض خاص خود را دارد و این عرض ثابت است. برای مثال اگر فروشنده قیمت پارچه‌ای با عرض ۳ متر را، ۶ هزار تومان بگوید، منظورش این است که قیمت هر ۱ متر طول در ۳ متر عرض (یعنی مساحت 3 مترمربع این پارچه) برابر با ۶ هزار تومان است. به زبان ساده‌تر در قیمت‌دهی پارچه، منظور قیمت مساحت ۱ متر طول در عرض پارچه است.

 

پارچه کیلویی

پارچه‌های کیلویی، پارچه‌هایی هستند که از طول کش مى‌آیند و به‌صورت دقیق نمی‌توان آن‌ها را اندازه گرفت. از جمله اصلی‌ترین پارچه‌هایی که به صورت کیلویی فروخته می‌شوند، پارچه‌های تریکو هستند که در اکثر آن‌ها از الیاف لاکرا یا اسپاندکس که خاصیت کشسان دارند، استفاده می‌شود.

فروشنده‌ها فقط به صورت تقریبی می‌توانند محاسبه کنند که هر کیلو از یک پارچه کاملا کشسان، معادل چند متر است.

هر پارچه با توجه به جنس، الیاف، عرض و ضخامت آن، وزن متغیری دارد. برای درک بهتر از قیمت هر متر در خرید پارچه‌های کیلویی از فروشنده بپرسید که هر کیلو از آن پارچه، حدود چند متر است. برای مثال اگر فروشنده، پارچه دیور با عرض ١۵٠ سانتی‌متر را کیلویی ٢٠ هزار تومان و هر کیلو را تقریبا ٣ متر اعلام می‌کند. شما می‌توانید حساب کنید که پارچه دیور به صورت تقریبی متری ۶٧٠٠ تومان است.

فروش پارچه به صورت کیلویی تنها مختص پارچه‌های کشی نیست. برخی پارچه‌های غیرکشی نیز، تحت شرایطی باید به صورت کیلویی یا وزنی فروخته شوند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به پارچه‌های تکه‌ای، درجه یک و نیم، درجه دو و یا ضایعات (استوک) اشاره کرد.

 

پارچه تکه‌ای

منظور پارچه‌هایی هستند که در فرآیند تولید به دلایل گوناگون با طول‌های مختلف (معمولا یک تا ده متر ) از پارچه‌های درجه یک جدا می‌شوند و به آن‌ها پارچه تکه‌ای می‌گویند. این پارچه‌ها بیشتر توسط خیاط‌ها خریداری می‌شوند و هنگام دوخت لباس‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

قیمت دهی در بازار پارچه

 

پارچه درجه یک و بیست و پنج، پارچه درجه یک و نیم، پارچه درجه دو، پارچه درجه سه

پارچه درجه 1.25: پارچه‌ای است که در ظاهر مشکلی ندارد ولی در باطن داراری اشکالات فنی یا به اصطلاح عیب‌های مهندسی است. مواردی مانند یکنواخت نبودن رنگ و چاپ، یک‌دست نبودن بافت، نداشتن وزن استاندارد و … را به اصطلاح عیب‌های مهندسی می‌گویند. قیمت این پارچه‌ها از پارچه‌های درجه یک کمتر است.

پارچه درجه 1.5: این نوع پارچه‌ها در بعضی از قسمت‌های خود دارای خرابی‌های مشهود و واضح هستند. داشتن زدگی، خرابی رنگ، جا افتادن تار و پود و … جزو این خرابی‌ها هستند. این پارچه‌ها به صورت متری و کیلویی در بازار به فروش می‌روند.

پارچه درجه 2: در بیش از نیمی از طاقه کامل این نوع پارچه خرابی وجود دارد. شدت خرابی پارچه‌های درجه 2 از درجه 1.5 بیشتر و واضح‌تر است. فروش این پارچه نیز بسته به نوع پارچه به‌صورت متری و کیلویی در بازار وجود دارد.

پارچه درجه 3: در تمامی یک طاقه کامل از پارچه درجه 3 خرابی دیده می‌شود و مسلما وضوح این خرابی‌ها بالا است.

 

بازاربزازی مرجع تخصصی فروش پارچه با بهترین برندهای فاستونی 

ما در بازاربزازی با ارائه دست اول محصولات برندهای برتر ایرانی با ضمانت اصالت، کیفیت و قیمت این امکان را برای شما فراهم کردیم تا در کمترین زمان، با بررسی و مقایسه محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید و درب منزل یا محل مورد نظر خود دریافت نمایید.

ما در بازاربزازی با ارائه‌ی انواع پارچه فاستونی دست اول تولیدکنندگان برتر داخلی نظیر پارچه دیپلمات، پارچه فاستونی جودون، پارچه فاستونی چهارخانه، پارچه فاستونی ساده، پارچه فاستونی سنجاقی، پارچه فاستونی سوزنی، پارچه فاستونی طرح جناقی، پارچه فاستونی فیلافیل خیال شما را از بابت قیمت، کیفیت و اصالت محصولات خود راحت کرده‌ایم تا با سرعت خریدی باکیفیت انجام دهید و بهترین سود را از زمان و خرید خود ببرید..

https://bazarbazazi.com
راه‌های ارتباطی ما:
02155611578
09901783260

پیج اينستاگرام ما @bazar_bazazi
حس خاص متفاوت بودن را با ما تجربه کنید …

بازاربزازی

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]