مقدمه
در نوشتار تفاوت واحد اندازهگیری یارد و متر در پارچه چیست؟ بر آنیم مروری کوتاه بر واحدهای اندازهگیری و تاریخچه آن در ایران داشته باشیم و ببینیم. با تفاوت واحد اندازهگیری یارد و متر در پارچه آشنا شوید. همراه بازاربزازی باشید.
دستگاه بین المللی یکاها
دستگاه بین المللی یکاها با نام مخفف SI، دستگاه بین المللی استاندارد شدهای است که برای سنجش کمیتها بر حسب یکاها بهکار میرود. این سازمان در سال 1960 میلادی پایهگذاری شد. این دستگاه نوع بینالمللی و پیشرفته دستگاه متریک است.
در این دستگاه بینالمللی واحد اندازهگیری طول: متر با نماد m
واحد اندازهگیری جرم: کیلوگرم با نماد kg
و واحد اندازهگیری زمان: ثانیه با نماد s است.
دستگاه یکاها در ایران
از سال 1303 هجری خورشیدی در ایران تصمیم بر اجرای دستگاه بین المللی یکاها گرفته شد. اندازهها مطابق با اندازههای بین المللی بود اما نامهای ایرانی برای آنها پیشنهاد داده شد: ذرع به جای متر، درم به جای گرم و رطل به جای لیتر قرار گرفتند.
در بررسی این طرح در مجلس به پیشنهاد نماینده دامغان، عبدالله یاسایی، گز به جای ذرع و پیمانه به جای رطل قرار گرفتند.
در نهم فروردین ماه 1304 مجلس با به تصویب رساندن قانونی، دولت را مکلف کرد تا ظرف سه سال از تصویب این قانون، اوزان و مقیاسهای تازه را تهیه کند و مقیاسهای جدید را به آگاهی عموم برساند و پس از گذشت سه سال کامل از تصویب قانون، آن را به اجرا بگذارد.
برای کسانیکه از اجرای آن خودداری کنند و همچنان واحدهای قدیمی به کار ببرند، مجازات سه روز تا یک سال زندان در نظر گرفته شد.
اما دولت موفق نشد این طرح را اجرا کند و این دستگاه یکاها را در ایران جا بیندازد. در نتیجه در سال 1311، عبدالله یاسایی که اکنون معاون وزیر اقتصاد ملی و رئیس کل تجارت شده بود (و در زمان نمایندگی از حفظ نامهای ایرانی یکاها دفاع میکرد)، لایحهای به تصویب مجلس شورای ملی رساند که قانون قبلی را لغو میکرد و اوزان و مقیاسهای رسمی را مطابق با نامهای دستگاه بین المللی یکاها قرار میداد.
در این قانون جدید واحد طول: متر و واحد جرم کیلوگرم تعیین شدند. البته به دولت اجازه داده شد وزنههایی با توجه به مقیاس متریک برای من (معادل سه کیلوگرم)، سیر (معادل 75 گرم) و سایر اوزان مرسوم کشور تهیه نماید.
واحد اندازهگیری طول پارچه در ایران
در ایران طول پارچه با دو واحد یارد و متر در بازار بیان میشود و قیمت پارچه بر اساس آن به مشتری داده میشود. بسیاری از پارچههای خارجی بر اساس یارد و پارچههای ایرانی بر اساس متر اندازهگیری و قیمتدهی میگردند.
یارد چیست و معادل چند سانتیمتر است؟
یارد، مانند متر، واحد اندازهگیری طول و معادل با ٩١۴ میلیمتر یا ٩١ سانتیمتر است. واحد اصلی اندازهگیری طول در ایران، متر معادل با ١٠٠ سانتیمتر است؛ بههمین دلیل پارچههای تولید ایران برحسب متر اندازهگیری میشوند. این در حالی است که در اکثر کشورها واحد اندازهگیری طول بر حسب یارد است.
پارچههای خارجی موجود در ایران بر حسب یارد هستند. شما در موقع داد و ستد پارچههای خارجی این کلمه یارد را زیاد میشنوید. در بازار پارچه هر یارد را به اندازه ٩٠ سانتیمتر در نظر میگیرند.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که وقتی قیمت یک پارچه خارجی را سوال میکنید و برای مثال، فروشنده قیمت آن را ١٠ هزار تومان اعلام میکند، منظور او این است که هر یارد، معادل ۱۰ هزار تومان است نه هر متر معادل ١٠ هزار تومان! در حالی که یارد از متر ١٠ سانتیمتر کمتر است. ضمنا بسیاری از پارچههای خارجی به صورت طاقههای ۵٠ یاردی هستند که معادل ۴۵ متر است.
بازاربزازی مرجع تخصصی فروش پارچه فاستونی از بهترین برندهای ایرانی
از همراهی شما با نوشتار تفاوت واحد اندازهگیری یارد و متر در پارچه چیست؟ متشکریم. ما در بازاربزازی با ارائه دست اول محصولات برندهای برتر ایرانی با ضمانت اصالت، کیفیت و قیمت این امکان را برای شما فراهم کردیم تا در کمترین زمان، با بررسی و مقایسه محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید و درب منزل یا محل مورد نظر خود دریافت نمایید.
ما در بازاربزازی با ارائهی انواع پارچه فاستونی دست اول تولیدکنندگان برتر داخلی نظیر پارچه دیپلمات، پارچه فاستونی جودون، پارچه فاستونی چهارخانه، پارچه فاستونی ساده، پارچه فاستونی سنجاقی، پارچه فاستونی سوزنی، پارچه فاستونی طرح جناقی، پارچه فاستونی فیلافیل خیال شما را از بابت قیمت، کیفیت و اصالت محصولات خود راحت کردهایم تا با سرعت خریدی باکیفیت انجام دهید و بهترین سود را از زمان و خرید خود ببرید..
https://bazarbazazi.com
راههای ارتباطی ما:
02155611578
09901783260
پیج اينستاگرام ما @bazar_bazazi
حس خاص متفاوت بودن را با ما تجربه کنید 🙂
بازاربزازی